2013. november 12., kedd

Buliháttér, ami elkápráztat

Most egy kicsit a partiasztal díszített hátterével foglalkozunk, mert mindenképp kiemelt szerepe van abban, hogy elkápráztassa az ünnepelt és meghívottak szemét. Nem véletlenül nem használom a desszertasztal elnevezést. Az valami nagyon amerikai, nagyon édes, nagyon ragadós. Mindemellett csodálatos, ötletes, valódi alkotásoknak nevezhető sütemények készülnek a jeles alkalmakra, amik önmagukban díszként pompáznak a terített asztalokon. Hozzánk is egyre több sütiféleség tör be, mint cupcake és cake pop, azonban nagyon ügyesen európai igényekhez módosulnak lassan-lassan a receptek, kevesebb zsiradékot, cukrot, színezéket használva az eredeti receptekhez képest. A desszertek mennyiségét természetesen mindenki saját ízlése szerint alakíthatja, növelve inkább a kiegészítő dekorációk számát.

A figyelmeteket arra szeretném felhívni, hogy ne csupán az asztal síkjában lévő tárgyakra, ételekre, dekorációra helyezzétek a hangsúlyt, hanem gondolkodjatok a függőleges elemeken is. Amikor belépünk egy helyiségbe, nem látunk egyből rá egy asztalra, viszont ha kihasználjuk körülötte a teret, már messziről gyönyörű látvány tárulhat elénk. 

Kezdjük a legegyszerűbb hátterekkel. A jól ismert krepp papírból könnyedén elkészíthetőek ezek a függönyként leomló csíkok, melyekhez nincs másra szükség mint ollóra, és szépen bevagdaljuk a széleit.






Forrás: Ohhappyday, Somewhere splendid, Shop Sweet Lulu


Szimplán különböző színű körök kivágásával, majd madzagra fűzve ilyen eredményt érhetünk el




Forrás: Pagingsupermom

Még maradva az egyszerűségnél...léggömbök. Amennyiben gázos lufit veszünk, igen könnyedén rögzíteni tudjuk a szalagnál fogva, és akár egy teljes falat be tudunk fedni vele. Ha egyszerűen csak felfújjuk, ragasszuk a falra.



Óriás méretű lufikból néhány darab is elegendő. Milyen elegáns megoldás!






Forrás: Celebrations at home, Lil sugar, Amy Atlas


És most nézzünk egy igen ötletes megoldást, amikor papírtányérokat helyezünk fel a falra. Itt már némi fejtörést okozhat, hogy hogyan maradnak ott anélkül, hogy lepotyognának. Megoldható kétoldalú ragasztókkal a dolog, csupán érdemes tesztelni a felületet kevésbé látványos helyen, nehogy nyomot hagyjon. Nagy különbség van a különböző márkájú ragasztók között, ami néhány próbát megér. Kiküszöbölhetjük ezt akár azzal a módszerrel is, ha valamilyen paravánra, táblára ragasztjuk őket.

Forrás: HGTV, Innerchildfun

Igencsak munkaigényes az ilyen papírrozetta háttér, de milyen gyönyörű tud lenni! Mi eddig egyszer készítettünk egy leány szülinapra ilyen hátteret és imádtuk.






Forrás: Amy Atlas, Pinterest, Designdazzle

Sok-sok formában láthattátok már a mi papírpomponjainkat is. Most még több ötletet találhattok arra, hogy hogyan használhatjátok fel őket az asztal körül s felett. Lógathatjátok, vagy félig felpomponozva a falra ragaszthatjátok őket. Mindenhol csodásan mutatnak. A felfüggesztéshez a legegyszerűbb megoldás a festőszalag, mert az könnyen eltávolítható a falról, plafonról. Damil kihúzásával is megoldhatjuk a fellógatást, ill. vásárolhatunk ragasztócsíkos akasztókat (Tesa), ha nem szeretnénk teleszögelni a plafont.








Azoknak ajánljuk a tüllpompont, akik nem szeretnének a papír pompon felborzolásával foglalkozni. Nagyon strapabíró, így még számos alkalommal és hosszú ideig felhasználható. Szobadekorációként ugyancsak lesz helye a buli végeztével.


Forrás: Tori Spelling, Pinterest

A papírvirágok nagy kedvenceink, és már több ezer készült a kezünk között, csokor és ültetőkártya formájában. Óriás virágokkal viszont a hátteret is díszíthetjük.


Figurákat, és különböző mintákat is készíthetünk, de itt már sok munkaórával kell számolni. A falmatrica, amit egyedi minta szerint is készíthetünk, egy jó köztes megoldás lehet.



Óriás plakátnyomtatásban is nyugodtan gondolkodhattok. 5-15.000 Ft között már kivitelezhető az elkészítése, ha a tervek rendelkezésre állnak.



Amikor bulidekorációról van szó, nehéz eldönteni, hogy nekikezdjen az ember maga az utánajárásnak és elkészítésnek, vagy megrendelje készen. Ha az idő rövidsége nem engedi, vedd meg. Ha sok időd van, és élvezeted leled benne, ugorjatok össze a barátokkal és lássatok neki elkészíteni. A lényeg...ne feledkezzetek meg a dekorról! :)

Remélem, mindenkinek segíteni tudtunk megtalálni a számára és a hely adottságaihoz legközelebb álló bulihátteret! Jó bulizást mindenkinek!


Szülinapi fotózási kellékek összeállítása - Hogyan készülj dekorációkkal egy tematikus fotózásra

Korábban fotósok rendeltek elsősorban kiegészítőket a stúdióba, viszont sokat változtak a szokások, és a fotózásra történő készülődés része ...