2012. március 27., kedd

Tojásformázás nem csak Húsvétra!

Talán amikor a legtöbb főtt tojás készül, az Húsvét, így most mutatunk Nektek egy csodás kis szerkezetet, amivel a főtt tojást még melegen (természetesen pucolva) helyes kis formákká alakíthatjátok. A készítés lépései:

1. keményre főzzük a tojást
2. megpucoljuk
3. belehelyezzük melegen a formázóba
4. formával együtt jeges hideg vízbe helyezzük néhány percre
5. élvezzük a látványt :)

Ezzel a formával természetesen nem csupán Húsvétkor tehetitek kívánatosabbá a gyerekek ételeit, hanem a mindennapok részévé válhat.

Próbatétel személyesen:

Bevallom, én most próbáltam ki először a különböző alakzatokat A sikert az is mutatja, hogy amikor a gyerekek meglátták, egyből azt kiabálták: "Kérek egy halat!", majd "Csinálsz még?". A lényeg: a megfelelő méretű tojást kell választani. Én L-es tojást vettem. Néhány próba után érezni fogjátok, hogy mekkora az akkora. :) Ja, és nekünk holnap is készítenünk kell, mert követelik a gyerekek.



Főtt tojás formázva

Ha túlvagyunk már a tojásfestésen, és a megmaradt húsvéti főtt tojásokat forró vízbe dobjuk ismét egy kis időre, akkor még utólag is elkészíthető lesz egy kisautó, csillag, autó, vagy szívecske. Ezeket a formákat most 1990 Ft-ért megrendelhetitek az info@sugarparty.hu E-mail címen keresztül. 1 csomag 2 terméket tartalmaz a következő összeállításban:

- csillag és szívecske
- autó és halacska



Húsvéti ötletek főtt tojásra

A formák hasznát azonban nem Húsvétkor tapasztalhatjuk meg leginkább! Akinek gyereke van, tudja leginkább, hogy a gyerekek sokszor nem szívesen esznek meg bizonyos ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket. Viszont ha díszesen tálaljuk, bizony meghozhatjuk a kedvüket. Mutatunk még ilyen trükköket és ötleteket a jövőben a blogon keresztül, amit akár egy gyerekzsúron is buli falatkaként tálalhatunk.

Szülinapi fotózási kellékek összeállítása - Hogyan készülj dekorációkkal egy tematikus fotózásra

Korábban fotósok rendeltek elsősorban kiegészítőket a stúdióba, viszont sokat változtak a szokások, és a fotózásra történő készülődés része ...