2011. november 16., szerda

Pizsamaparty

Nem volt egyszerű feladat, mert egy 10 éves kislány kérte, hogy készítsünk dekorációt a pizsamapartijára, DE fiúk és lányok is lesznek vegyesen. Könnyű elképzelni, milyen is lehet ebben a korban a lányok minitini bulija, de mindezt fiúkkal, komoly kihívás volt! Végül a fő motívum a papucs és elemlámpa lett. 

A meghívón mindkét elem megjelenik. Fekete háttér elé helyeztünk fóliát, amire sok-sok papucsot nyomtattunk. A meghívott neve pedig szerepelt valamelyik papucson. Elhelyeztünk mellé egy papír elemlámpát, amivel a fekete papír és fólia közé helyezve láthatóvá vált a fólián lévő tartalom, így csupán meg kellett keresni, hogy hol is van a saját papucsa a meghívottnak. "Van papucsod? ...Akkor meghívlak a pizsamabulimra...."

Pizsamaparty meghívó


A fiúk ebben a korban szeretik ijesztgetni, kergetni a lányokat, így a bulijátékok is erre épülnek. Az egyik helyszín a szülők házához közel lévő erdő, s ehhez lesz szükség elemlámpákra is. 
A játék lépései:
- ahány résztvevő lesz, annyi színű szalagot vásároljunk
- a szalagokat még előzetesen helyezzük ki az erdőben az ösvény mentén, mondjunk fejenként 10 szalagot
- sötétedés után fogjuk össze a gyereksereget és elemlámpával a kezükben induljunk az erdőbe
- az nyer aki leggyorsabban összegyűjti a saját 10 szalagját
- a nyertes a végén meglepi ajándék várja

Labdás-kérdezős játék:
- vásároljunk egy nagyobb méretű gumilabdát (lehetőleg felirat és minta nélkül)
- alkoholos filccel írjunk rá kérdéseket (pl. mondj valamit a barátodról, kedvenc üzleted, kedvenc énekesed, első háziállatod, Hot dog vagy Hamburger, Mozi vagy DVD, Kakaó vagy Tej)
- a gyerekek körben ülve dobálják egymásnak a labdát
- akihez dobták, meg kell válaszolja azt a kérdést, amelyik a jobb hüvelykujjához legközelebb esik.
Nagyon mókás játék és fergeteges hangulatot csinál.Szülinapi fotózási kellékek összeállítása - Hogyan készülj dekorációkkal egy tematikus fotózásra

Korábban fotósok rendeltek elsősorban kiegészítőket a stúdióba, viszont sokat változtak a szokások, és a fotózásra történő készülődés része ...