2015. december 28., hétfő

Detektíves szülinapi buli otthon: ne hidd, hogy rémálom

A lányom 9. szülinapján nyomozós bulit szerveztünk, ahol a feladat az ellopott zsebóra rejtélyének felkutatása volt.

Kellően felkészülve saját otthonunkban tartottuk a szülinapot. Nézzük végig, mik is kellettek ahhoz, hogy ne legyen rémálom egy decemberi hónapban a lakásban összezsúfolódva 15 gyerekkel! Sokan ugyanis tartanak a házibulitól, akár a rengeteg készülődés miatt.


Vegyük sorba, mi kellett ahhoz, hogy mosollyal záródjon a házigazdák részére is az ünneplés


  • megfelelő tér kialakítása a játékhoz
  • székek száműzve, mert csak helyet foglalnak, a szőnyegen/kanapén pedig szívesen ücsörögnek a gyerekek
  • saját játéksor összeállítása, vagy gyerekfoglalkoztató cég meghívása (most utóbbi mellett döntöttünk). 2,5 órás élményben volt részük, és közben nem volt olyan pont, amikor el kezdték volna akár unni magukat
  • asztalok vízhatlanná téve a kiboruló üdítők ellen (még jó, hogy így döntöttem! :) ) Könnyen beszerezhető sokféle színben a műanyag asztalterítő (1000 Ft alatt) és mindent elfed, szépen bebugyolálhatjuk vele a védeni kívánt felületeket. 
  • poharak feliratozása érkezéskor (az ünnepelt szívesen vállalta a feladatot)
  • rengeteg popcorn, és kb. 50 pálcikás finomság. Rendkívül gyorsan el lehet készíteni, a gyerekek imádják a hangulatát. Csak úgy csillogott a szemük! :) Vegyes finomságokat tűzdelhetünk fel a saslikpálcákra, és nem csak az édességeket halmozzuk. Minden elfogyott, őszintén alig bírtam a tempót! Volt gyümölcsös (szőlő, áfonya, kiwi, banán, pillecukor), sós (kockázott sajtok, mozzarella, olivabogyó, abonett négyzetek, virslik) 
Kép: myjewishlearning
  • fő szempont volt most: kevés előkészületet igénylő pakolás, tálalás, ételek, és dekor
  • témához igazodó díszítés. Szeretem a látványos dekorációt, ami azonnal szembeötlik, amikor belépünk a helyszínre. Erre a bulihátterek nagyon jól használhatók. 

Dekorálás során igyekeztünk a tett színhelyét megfelelően kialakítani. Sárga-fekete jelzőszalaggal a házat kívülről is körbetekertük. Nem tudom a szomszédok mit gondolhattak, mert volt néhány bámészkodó tekintet ;)! 
Rengeteg lábnyomot ragasztottunk a padlóra, amik nyomtalanul eltávolíthatóak voltak (ez igen fontos szempont). Az ünnepelt élvezettel mutogatta hova kerüljenek még nyomok, és maga rakta le egy részét. Még jó, hogy női lábnyom is került a földre, mert a tettes egy hölgy volt, ahogy a játék végén megtudtuk.

Az óra szerkezete lett az alapelem a fali dekor esetén, és személyes nagy kedvencemmé vált, mert ez nem más mint hamis, fake falimatrica. Sok falmatricával jártam már úgy, hogy leszedte a festéket is a falról, amikor le akartuk szedni. Ez viszont nem más, mint a legegyszerűbben házilag is elkészíthető megoldás. Nyomtatott transzparens lapok. Lehet színesen is nyomtatni rá, de nekünk most tökéletes volt a fekete verzió. Miután volt ami 40 cm méretű elem, így az 4 lapból lett összeragasztva. És a felrakáshoz is elég volt néhány átlátszó rögzítőlapocska, ami ugyancsak tökéletesen működik - nem hagy nyomot és nem szedi le a falat. Ugyanezekkel kerültek rögzítésre a hatalmas krepp papír díszek is. Nem kellett damilokat húzogatni sehova, könnyedén felhelyezhető volt minden. És ugyanilyen egyszerűséggel kerültek le.
A krepp papír rojtos tekercsek szép keretet adtak a tálalónak. Igen gyorsan elkészülnek, és a régen nagy kedvenc krepp ismét új lehetőséget kapott. Szerintem a gyerekeknek is tetszett, mert mindenki odament, nézegette, fogdosta. :)Elmaradhatatlan a selyempapír virágokkal borított óriás szám, ami most 70 cm-ben készült.A buli végén elegendő volt egy nagy zsák, és fél órán belül nyoma sem maradt semminek. Kanapén hátradőlve, képeket visszanézve, ajándékokat mutogatva tekintettünk boldogan az este elé. 

Szülinapi fotózási kellékek összeállítása - Hogyan készülj dekorációkkal egy tematikus fotózásra

Korábban fotósok rendeltek elsősorban kiegészítőket a stúdióba, viszont sokat változtak a szokások, és a fotózásra történő készülődés része ...