2013. január 24., csütörtök

Játszóház helyett otthon is rendezhetünk szülinapot!

Számos félelmet hallottam, hogy miért nem mernek a szülők otthon bulit rendezni a gyerekeknek, amikből egy csokornyit összegyűjtöttem, hátha magadra ismersz. Bevallom, én is hasonlóan gondolkodtam, míg aztán erőt vettem magamon, és nekiálltam az elsőnek. Innen indult a Sugarparty ötlete. Sorra jártunk szülinapokra, amik mindig ugyanabban a játszóházban kerültek megrendezésre. Már a saját lányom húzta a száját, így úgy éreztem, meg kell törni a "hagyományt" és csinálunk egy tuti otthoni bulit. S elérkezett az ideje a "házibulinak".Saját tapasztalatainkon keresztül megpróbálunk szép sorjában segíteni a félelmeitek legyőzésében, hogy hogyan tehetitek gördülékennyé, élvezetessé a készülődést, ill. kivitelezést, és végül akár jóval pénztárca kímélőbbé. És nézzük milyen "rémhírek" keringenek az otthoni bulikról:


  •  "Lakásban nem csinálok bulit, mert ott mindent felforgatnak a gyerekek!"
  •  "Van ugyan kertünk, de ott is csak össze-vissza rohangászni fognak."
  •  "Nincs ötletem, hogy mivel kössem le a gyerekeket!"
  •  "Nem érek rá, órákig sütni-főzni, készülődni!"
  •  "Kiráz a hideg, ha a takarításra gondolok utána!"
  •  "Nincs kézügyességem, és kreativitásom, hogy feldekoráljam a lakást!"


Pedig a játszóház nem az ünnepeltről szól, hanem az ugrálásról elsősorban. Otthon azonban mindent megteremthetünk ahhoz, hogy saját környezetében biztonságban, felszabadultan érezze magát, és átélje, hogy most bizony ez róla szól. Ehhez készül a kedvenc dekorációja, a kedvenc finomságokkal, és bizony az egészséges ételeket is becsempészhetjük az asztalra, amik észrevétlenül el is fogynak. A központba nem a torta kerül, hanem Ő, és ez örök emlék marad számára.

Most pedig sorban haladunk a félelmek feloldásában, mindig egy-egy témát boncolgatva.

"Lakásban nem csinálok bulit, mert ott mindent felforgatnak a gyerekek!"

Nos, ez az a rész, ami rajtunk múlik. Ha néhány aranyszabályt betartasz, nem kell a fejedet fogni és minden percben azt várni, hogy mikor lesz már ennek vége, és megy el a gyereksereg.

1. Buli terep: 

Alakítsd ki a gyerekek életkorához és létszámához mérten azt a teret, ahol a buli lesz. A lakás bizonyos részeit nyugodtan tiltott területté nyilváníthatod.

Már a meghívottak listájának összeállításakor vedd figyelembe, hogy mennyi gyereket tudsz kényelmesen vendégül látni a helyszínen, és ahhoz mérten rendezd át a szobát, akár bútorok tologatásával. Erre persze nem mindig van szükség, mert egy nappali tere általában elegendő méretű.

Az étel és ital számára érdemes külön asztalt, vagy akár egy komódot, szekrénykét fenntartani. A dekoráció fő elemei itt használhatók fel leginkább, és itt érhetjük el, hogy a gyerekek szája tátva maradjon az ámulattól, ahogy belépnek. Ez egy messziről is sugárzó színfoltja lesz a bulinak, amire a fő hangsúlyt érdemes fordítani, hogy szülinapi hangulatot teremtsünk. Ennek azonban egy külön bejegyzést is szánunk.
...

Szülinapi fotózási kellékek összeállítása - Hogyan készülj dekorációkkal egy tematikus fotózásra

Korábban fotósok rendeltek elsősorban kiegészítőket a stúdióba, viszont sokat változtak a szokások, és a fotózásra történő készülődés része ...